dimarts, 25 de maig del 2010

La creu a l'església



Veig dies i dies d'insercions publicitàries de l'església catòlica, destinades a aconseguir més fons.

Veig també anuncis a la televisió. La publicitat a la televisió segueix essent la més cara.

Ahir, a La Vanguàrdia, un encart de 20 pàgines -que deu valdre un dineral-. En dedica dues a justificar patèticament el perquè de la necessitat de fer ús de la publicitat.

Algú es recorda de la tisorada, i es planteja la necessitat d'afegir-hi l'església catòlica.

Jo, com cada any, em pregunto per què un estat "aconfessional" segueix mantenint la X, a la declaració de renda, per donar part dels meus impostos a l'església catòlica. Que eliminin d'una vegada la creu. És una opció discriminatòria cap a les altres religions, i també cap els milions d'ateus i agnòstics. La religió ha de ser restringida a l'àmbit privat de cadascú, qui vulgui aportar diners a l'església que ho faci per altres mitjans, no per via de la declaració de renda.

Ja seria hora de canviar també la paraula aconfessional per la paraula laic a la constitució. Una cosa més de les moltes que cal canviar.

4 comentaris:

  1. la teva és la pregunta del milió? per què? i sobretot, per què els governs d'esquerres ho mantenen?

    ResponElimina
  2. I ddesprés que ha calgut rescat la caixa controlada per ells amb 550 milions d'euros, amb més motiu no hi hem de posar la creu!

    ResponElimina
  3. L'església catòlica ha aconseguit el difícil exercici de tancar el cercle, i ara és la creu que hem de carregar en aquest país. Això sí, ara ja sabem què fan amb els diners de l'estat: un forat negre en un banc, que ara hem de salvar. I au, anar fent.

    ResponElimina
  4. És l'etern problema. Hi ha dues Espanyes, i la confesional, carca i falangista, encara disposa de molt de poder, com s'ha vist aquests darrers dies. Com es diu en castellà: A veure "quien le pone el cascabel al gato", a veure! (si per mi fos, el gat aniria amb esquellots i tot ja)
    Salut.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails